Başkan Pekel'den ``Dünya Tiyatrolar Günü `` Mesajı.

Başkan Pekel

27 Mart Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle açıklama yapan Başkan Pekel ‘'tüm Tiyatrocuları ve Tiyatroya emeği geçenlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.





27 Mart Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle açıklama yapan Başkan Pekel;


‘'Tiyatro sanatı, görsel sanatlar içerisinde insani duyguları insan aracılığıyla tekrar insanlara anlatarak evrensel duygu ve düşüncelerin en anlamlı aktarma dallarından biri olmuştur.

Tiyatro, düşünen, sorgulayan, yaşamın getirdiği sorunlara ve gelişmelere eleştirel bir gözle bakabilen duyarlı bireyler yetiştirmenin önemli unsurlarından biridir. Bu açıdan tiyatro, toplumun aynası olma işlevi görür. İnsanın kendisini ve içinde yaşadığı toplumu tanımasına, kültürel ve toplumsal farklılıklara rağmen bireylerin birbirini anlamasına olanak sağlar.

Çocuklarımız ve gençlerimizin tiyatroyla buluşturulması, sanatın eğitim sistemimizin ayrılmaz bir unsuru haline gelmesi, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi ve dolayısıyla huzurlu bir toplumsal hayat için büyük önem taşımaktadır. Bandırma Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarımız içerisinde kentimizin kültürel yaşamına önemli hizmetlerde bulunmaya devam ediyoruz.

Bu görev sorumluluğuyla hareketle kentimizde İlköğretim çağındaki çocuklarımız için başlattığımız ve 4 ay gibi geniş bir süreye yaydığımız Çocuk tiyatro günleri” ile önemli bir etkinliğe imza atmış bulunuyoruz. Bununla birlikte kültür ve sanat etkinliklerimiz kapsamında amatör ve profesyonel gurupların sahneledikleri eserlere yer vererek sayısız tiyatro oyununu halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimle tiyatro sanatına gönül vermiş değerli sanatçılarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyor, bütün tiyatrocularımızın ve tiyatroya emeği geçenlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'' dedi








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli